Gårdagen och större delen av dagen har jag ägnat åt min mejeriritning. Just när jag tycker att jag kommit på den perfekta lösningen kommer jag på någon detalj som jag missat och så är det bara att ändra om. Jag har ganska fasta yttermått att röra mig med ladugården och mjölkrummet och vägar åt andra hållet,  så det är bara och anpassa sig. Dock vill jag inte riskera att bygga fast mig, om man vill ändra något i framtiden, det finns en loge att växa in i om det kniper ;-).

Kommunen håller på och byter vår gatubelysning mot metallstolpar med nedgrävd elkabel. Det blir en klar förbättring för vår del. Färre stolpar och kablar att hänsyn till. Den sista vägen innan vår lagård visade sig vara besvärlig att trycka kabeln under, så vi övertygade dem om att vi inte behövde någon stolpe framme vid ladugården. Skönt att slippa den, den har tämligen konsekvent lyst på andra tider än när den skulle kunna göra nytta för vår del. Dock känns det positivt att kommunen sätter upp nya stolpar. Jag har ju sett artiklarna i Land där det står att man på andra håll i landet bara plockar ner belysningen.

Jag fick gå och hämta hem ett gäng vimsiga förstakalvare till mjölkningen i kväll. Vi har strip-betat en liten åker för att kompensera att gräset har varit segt i starten och de vill gärna dröja sig kvar (plus en som alltid är på fel sida av den tillfälliga tråden, det går att korsa tråden för att komma ut men inte tillbaks). För det mesta kommer korna hem på egen hand, men att få fart på det här gänget var som att försöka styra slöa spyflugor.

I dag har Klas fått ordning på den åkerbiten som blev över i väntan på att pumpledningen skulle grävas ner. Nu är det bara vallfröet som ska ner, men det får vi nog leja för nu när det gått så lång tid efter att första delen såddes, så vi inte stör ärterna. Nu är det bara en åker kvar att så, så är vårbruket klart sedan.