Skickade som sagt iväg ett gäng damer på slakt förra veckan. Och vi hade fått vänta ett tag på att få iväg dem så den del var ju rätt runda om man säger så. Och det syntes på slaktavräkningen också kan jag lova 🙂 Två stycken som klassades som R och resten O med fettklass 3-4 och då var det även 2 st Holstein med. Den största som även klassades som R vägde 453 kg slaktad. Även om det gått lite för länge så mjölkade alla över 15 kg mjölk när de åkte, så det borde ha gått ihop sig ekonomiskt.

Vintern håller i sig, mera snö under sista dagarna och lite varmare, några minusgrader.

Fertilitetsdag med veterinären idag och igår så lyssnade jag på Växas webbinaire om ”Stressfree Stockmanship”. Väldigt intressant hur man kan fösa kor med hjälp av ”rätt” signaler utan att stressa dem. Var på en likande föreläsning för några år sedan, men det här gav lite till hur man ska tänka, så jag ska absolut prova . Vad bra det är med digitala möten, jag hade inte haft möjlighet att åka någonstans med småbarn mm. Hade även digitalt styrelsemöte med SRB styrelsen under tisdagen, är ju väldigt smidigt som sagt!

Känns som att jag har några minuter över på kontoret just nu (ibland), så nu har jag börjat att städa i mina högar med anteckningar och kom ihåg som man samlar på sig. Jag gillar att göra listor och har saker på lappar, lite för mycket kanske, skulle väl egentligen behöva göra lite mer anteckningar digitalt.

Dottern Klara är väldigt gärna med ut i ladugården på min tur runt i kogrupperna (har blivit en hejare på att se flytningar), men måste så klart kolla av bebisstatusen i kalvningsboxarna. Och härommorgonen var det till hennes stora glädje 4 st nyfödda kalvar där (ett tvillingpar)