Kommer ni ihåg dom fyra småttingarna som stack till storkvigornas hage när vi släppte dom före midsommar? Dom har ju hela tiden varit som en egen grupp, där med storkvigorna. Jag förde dit en fångsthäck och grindar. Planen var att fånga dom stora och få med dom små innanför grindarna, men det gick inte så bra… Dom små var inte så lättflörtade, gick ej att komma inpå alls. Dom stora glufsade kraftfoder i häcken för glatta livet, men dom små kom inte dit alls. Sakta men säkert började jag iaf få två av dom coolaste att komma fram till hinken, tänkte att det är väl så här vi får hålla på resten av sommaren. Storkvigorna går ju in i oktober och småttingarna ska ju in 1 september, annars hade dom gott kunna vara kvar där..SÅ på onsdagmorgon kom en oväntad lösning, 11 av storkvigorna hade rymt från hagen, tagit dom små med sig, och dom var alla inne i ladugården!! Så igår släppte vi dom små med sina riktiga kompisar, och det gick bara bra. Storkvigorna kördes tillbaka till sin hage efter att stängslet lagats. Igår morse var dom i ladugården igen! Dom stora alltså. Det var ström i stängslet, men inte tillräckligt, eller så är det den där råbockjäveln som varit i farten igen. Så var det tillbaka till hagen igen, och i morse härjade som i ladugården för tredje morgonen!! Tur man inte är jägare och äger en bössa.. Då hade vi kanske haft problem med rekryteringen här framöver. Och vilken jä-la röra dom ställt till med: tjurarnas foder var utspritt över hela foderbordet, hos korna var det skit och piss överallt,alla kraftfoderhinkar var välslickade. Nu är dom inlåsta,dom fick dessutom kornas pissiga foder att äta som straff.
Så tog jag en ”promenad” med röjsågen runt det 10 ha stora betet för att röja fram mera ström, och se! Det fördubblades. Så i morgon hoppas vi att det är tredje gången gillt, när vi ska köra dit dom. Kan ju också nämna att promenera med röjsåg i 25 graders värme är ingen lätt match, tror aldrig att jag varit så svettig i hela mitt liv!
Torkan fortsätter nämligen, och nu har det blivit fuktig luft dessutom= ännu varmare! Igår såg vi fram emot regnet som skulle kom kl.14, det var mulet hela morgonen. Vad hände kl.14?? JO, SOLEN kom fram och det blev alldeles blå himmel! Snacka om tvärtomprognos! I natt kom det äntligen lite, 3 mm. Som en piss i rymden för vårt uttorkade landskap, och grödor.. Men alltid nåt. Nu finns det en ny prognos om regn i morgon, men det tror vi när vi ser det…