Ett härligt snötäcke täckte världen i morse! -8 har det varit som kallast. Torrt och ljust och fint. Än så länge…Väntas regn och plusgrader kommande vecka. Trist. Det här vädret skulle gärna få fortsätta.
Jag hade planerat klippa Elmia-Sköna idag, men nändes inte göra det pga att det är så kallt. Det är ju flera minusgrader inne i ladugården. Nåja, jag hinner i morgon. Klockan ett i morgon ska hon få börja sin resa ner mot Jönköping. Första anhalt är Isakgården i Älvsbyn, för sen vidare färd söderut på måndag kväll med lastbil.
DSC_0439Nya kissen kom i torsdags. En jätte trevlig och busig liten tjej. Hon har fått namnet Bigfoot, men det blir väl Biggan kanske. Hon har nämligen s.k. ”skeppsfötter”. Drängen räknade till 24 tår på hennes fötter, 10 extra. Det var uppfödaren som berättade att man kallar det för skeppsfötter då katter på skepp ofta hade så = inavel, förstås.. En extra tå brukar man ju kunna se på katter, men Biggan har som en extra fot en bit ovanför ordinarie fot på fram. Det är lite besvärligt när hon busar i soffan eller på mattan, då dom extra klorna vill på att fastna.
DSC_0430Spookie var inte alls glad åt den nya inkräktaren! Hon tillbringar dagarna uppe på vattenrören uppe vid taket i motorrummet! Mycket skeptisk. Får se hur länge det tar innan hon kommer över chocken.