Varje höst belägras vår sjö av sångsvanar. Dom stannar tills sjön fryser för att sen flyga norrut, mot ishavet. Brr! Ibland är dom hundratals och är ganska skräninga där i mörkret.
Idag har vi jagat bloddroppar i öronen från kvigorna igen, 2:a omgången av LD-projektet är nu i stort sett klart. Fyra prover kvar, två tvillingpar där inte blodprov duger, utan det måste tas hårprov, från svansen.. Och jag som har hunnit klippa alla svansar…Gjorde det ju direkt när dom kom in. Har även idag topsat Agatonkalven. Med topsen var det med ett brev om det nya betalningen för kalven: Antingen 1800 euro vid inköp, 3000 euro vid insättning och sen 2% royalty, som det varit. Nu kan man även välja 3900 euro direkt vid inköp istället. Snacka om att man skulle ångra sig om man fick fram en ny Peterlund, om man valde det. Sannolikheten är ju inte så stor, men den finns ju…
Nu är alla stängseltrådar som ska ner, nere och syrafaten inomhus i väntan på påfyllning i vinter. Har t.o.m tagit in ved och eldat lite i huset. Ja, det är kallt! Kring 0 dygnet runt, så det fryser så sakta. Det har slutat gegga därute nu. Det lovades ju mängder med snö till fredag, men det verkar inte komma längre upp än till Västerbotten i dagens prognos.
I morgon ska jag till Kalix och hämta hem en kompis till Spookie. En kattjej som ser nästan likadan ut som Spookie, dom kommer se ut som systrar! Och vad ska vi hitta på för käckt namn till henne då??