…att det kom, det kära viruset covid-19 🙁 Delar av personalen har testats positiva för det sedan förra veckan och nu i veckan fick vi veta att hela familjens förkylning också var det. Så karantän på alla möjliga vis blev och är det fortfarande. Alla mår ok, det är som en rejäl förkylning (som man ju inte varit med om på flera år).Så en del utmaningar med att få till schema och alla andra jobb som ska och måste ske hela tiden på en gård. Jag blir dessutom väldigt stressad av att inte kunna vara på plats, både för att se och höra vad som händer, men även för att komma ihåg allt som måste göras. Blanda annat fick vi lösa veterinärdagen genom att jag var uppkopplad med veterinären per telefon för en hel del kontorsjobb som vi hade att göra (bland annat gruppering av kor, seminplan osv) och sedan så tog min biträdande förman över och de dräktighetsundersökte kvigor och avhornade kalvar. Så det mesta löste sig den dagen.

På torsdagen så blev det vid datorn större delen av dagen också, då var det en kurs som hette ”Kon runt kalvning” som Växa höll i. Alltid något nytt/något som man kan ta med sig för att förbättra/utveckla.

Idag fick jag ”komma ut” igen och hade en del att pyssla med på Frimodigs, kolla av ev sjuka kor/kalvar, seminera mm. Men jag väntar med bävan hur många som ska sjukanmäla sig av personalen kommande vecka…