Den här veckan har vi haft klövverkning för sommaren i Janpers- 4 st dagar då vi kör rubbet. Men efter sommaren kommer det att bli ändring på det- då kommer vi att verka 2 dagar var 6:e vecka. Tanken med det är att vi ska få färre halta kor helt enkelt. Har redan den här verkningen jobbat med att vinkla klövarna mer så att klövspalten blir luftad-vi blev rådda till det då många kor verkade vara ömma i klövspalten. Så det blev lite extra jobb för den som stod vid verkstolen och satte upp klövarna åt klövvårdaren- vissa kor fick skålas ur extra för hand med hovkniv. Men vi hoppas som sagt att det ska ge resultat! Som tur var kunde  våran klövverkare även åka förbi den andra gården idag när de var färdiga för en akuthalt ko som behövde åtgärdas. Har ju ingen egen verkstol där ännu- vad handikappad man blir då! Och så jobbigt att inte kunna hjälpa ett djur som har ont. Vi har ytterligare en verkningsdag där nästa vecka- men det gick inte att vänta- hon var för halt. Men nu är hon fixad- var en klövböld.

Även om det är fullt upp så är det härligt med sommar och fint väder- och djur på bete. En av killarna som jobbar åt oss kollade till kvigorna på den nya gården och tog några fina bilder.

En annan sak som hör sommaren till är höskörd- och stundande regn! Vi har 11 ha slaget gräs som är meningen ska bli höbalar-men nu kan det blir regn innan det är tillräckligt torrt. Så vi är i valet och kvalet om vi ska bala ihop det och lägga plast på det-eller chansa att det inte kommer så mycket regn…