I dag har vi tagit in alla sinkor utom två, de fick istället nybete till deras stora glädje. En av sinkorna som kom in, 1101 Bruna, en Sale-dotter och blivande tredjekalvare fick gå nästan raka vägen till kalvningsboxen. Hon ser fin ut och har hittills producerat bra så det ska bli kul att se hur hon utvecklas den här laktationen.

DSC00118

Hennes lillasyster, 1250, utvecklas också bra. Hon var dunderbrunstig när hon var med på Östgötamulen, vi får hoppas att semineringen på kvällen efter hemkomsten bet som den skulle.

Klas har satt in båsavskiljare och bytt ett par båsfronter på platserna som sinkorna fick komma in på. Det kommer göra stor skillnad för renligheten i vinter. Nu väntar bara flytt av mjölkledningen så vi kan komma åt även dessa platser med de vanliga mjölkmaskinerna, i dagsläget har vi bara vakuumledning där.

DSC00228

Grävningen för vår våtmark för kväve- och fosforupptag är klar. Men med tanke på vad som dök upp från utloppen på grannarnas avlopp så är det inte vi som i första hand behöver begränsa näringsläckaget…

DSC00227

Nästa vecka ska vi täppa till bottenventilen så är det bara att njuta av vattenspegeln vartefter.

I fredags kväll jobbade jag mitt sista pass på postcentralen i Nässjö och ska nu istället satsa för fullt på mejeriet. Nervöst men spännande. Nästa helg börjar julmarknaderna, så nu är det fullt upp varenda helg framöver. I veckan kommer förhoppningsvis min smörkärna och sen blir det full fart med smöret.