En liten Rosa, född i september, fick i helgen nåt mysko med ögat. Det började rinna och var irriterat. Idag är hon helt blind på det med en vit hinna över. Veterinärens teori är en spark, kanske. Hon fick smärtstillande och en salva som ska läggas in i ögat 2 gånger om dan.Nu i kväll när jag skulle fixa det, såg jag att hon låg och idisslade intensivt. Jag min falsking smög upp på den blinda sidan och satte på henne grimman, innan hon hann reagera! Lilla Rosa är inte min kompis nå mer… Får se om det funkar i morgon. Nykalvade kon fick penicillin, men har inte blivit nå bättre. Inte ätit på hela dan. Hoppas hon mår bättre i morgon. Lill-Perla, som kom från kulverten, har fått besvär med ett av skrapsåren hon fick på foten. Penicillinsalva under bandaget och penicillinspruta. 486 Flora som jag trodde var dräktig, var inte det förra veckan vid undersökningen. Har helt stannat på lågt progesteron, så det blev en spruta där också. Hoppas hon brunstar snart, hon har ju kalvat i december. Såg också i förbifarten att katten Nisse sköter sin uppgift på gården… En smaskig rådis kom han stolt bärande på, som han snart slukade. Blä..Hann också få ut lite konstgödsel innan jag tog kväll. Skönt att inte behöva riskera livet vid lastning numera. Man behöver inte ”gå under hängande last” och klättra på däckribborna nå mer.. 🙂 Idag var förresten andra dan utan långkalsonger 🙂 🙂 Det tar sig!