…men det betyder också för det mesta, men inte alltid, kallt väder i januari. -30 idag. Allt rullar på ändå, än så länge. Korna är verkligen i bra form just nu, mjölkar jätte bra med höga halter och låga celler. Låg faktiskt under 100 senast! 😮 Vi har ju lyckats få så fantastiskt bra foder i år! Ska igen sälja två stycken mjölkande kor för att göra plats för kvigor. Korna på slaktlistan är bara 3 och alla mjölkar ännu över 35 kg. Ett angenämt problem, men dock ett problem. Sen får vi ett långt hopp, från mitten av april till mitten av juli kalvar det inte en enda kviga! Så vi måste ändå hålla i korna. Som det ser ut nu är det lugnt.
En ny ko på slaktlistan, som inte mjölkar 35 kg, är Rosa med löpmagen. Hon mjölkar inte alls. Hon har inte blivit ett dugg bättre av ”operationen” och ska nu förhoppningsvis kunna åka med slaktbilen nästa vecka. Blir inte många kronor för henne gissar jag… Jätte tråkigt på en jättefin och bra ko! 🙁
Förra helgen var vi i Luleå och åkte skidtävling. Jag fick mig ett seedningslopp för Tjejvasan, och tydligen gick det så bra att jag gick från startled 15 (sista) till startled 2! I tävlingsklass!! Trodde att det blivit nåt fel.. Tänkte mig få komma upp i mitten nånstans så man slapp akta sig för alla ”gröngölingar” i backarna, men nu blir det nog så att jag får åka lite på sidan så man inte är en av dom där ”gröngölingarna” som stoppar ”näst under eliten”.. Pust! Kommer bli tufft.