Ja, jag skulle kunna ägna hela detta inlägg med att ondgöra mig över vädret… Men det är ju inte lönt! Ni får nöja er med att det har inte varit bra. Kallt och 300% mer regn än normalt.
Vårbruksstatusen är inte på topp. Vi har fått ut den mesta konstgödseln för en vecka sen. 1:a års vallarna bär inte ännu, massor med ha under vatten och lika många påverkade av högvatten i dikena. Vi har lyckats få utpytsat lite stallgödsel här och där så inte brunnarna rinner över, potatisen är satt igår (2 v. sent) och inte ett frö har vi sått. Prognosen för 1:a skörd är den 28 juni!! Så det kan bli en lugn midsommar…? Men kvigor har vi iaf fått ut. Har gjort som vanligt, trots vätan och inget bete. Det är nu balutfodring för 25 kvigor och dom 10 sinkorna som är ute. Det är ok, dom mår ändå bättre ute. Det trista är att utfodringsplatserna är som i september.. Geggiga.
Kvigorna har varit jätte skötsamma hittills, har ännu 25 inne som väntar på att det torkar och växer. Vi har inga fler utfodringshäckar/ringar att tillgå.
Mjölkkorna har inte heller fått komma ut ännu. Planen är väl att ta ut dom i slutet på veckan.
Silon fungerar alldeles utmärkt ännu och allt annat rullar på. Det blir ju väldigt välstädat här runt om när man går och väntar på att få börja harva.
Vimpulakvigan som föddes för 3 v sen låg död i ammaboxen i helgen. 🙁 Trumsjuka? Ovanligt på en så liten kalv.. 553 Hilma (Facet- KLens) fick en urgullig kvigkalv efter Ultimo. Det var ju hon som fläkte sig julen-13 och som vi pysslade med i box i 3 månader sen. Idag ser man att det är nåt med höger bakben, men bara om man vet om det.. Hon har inga som helst bekymmer av det alls. Har även fått en kvigkalv efter Brick, från en Nora Prästgårding med höga celler och dåligt lynne.. Hon lär nog inte bli långvarig. Fin annars.

DSC_0268
Och vårat ”pickupindex” har stigt något…Inte pga av bättre ekonomi men Gamla Bettan fick dödsdomen av besiktningen pga rost i bärande balkar bak, så vi hade inget val än att försöka hitta en ny. Eller ny och ny, en -04. Tyvärr väldigt inrökt, så det är tur att man har luktkossorna att tillgå. 🙂