Den här veckan har gått fort! Något inbokat nästan varje dag och då rusar tiden. Under tisdagen så hade vi årsgenomgång för Vila. Alltid intressant att se vad som hänt och sätta nya mål. En sak som äntligen var förbättrad var andelen penicillinbehandlade kor för mastit på Janpers, under senaste året hade vi behandlat 10,8% dvs en halvering! Så det kommer vi att fira med tårta på personalmötet nästa vecka. På Frimodigs finns det fortfarande en del att jobba med, men vi tror vi har ringat in vad vi behöver göra för insatser för att gå åt rätt håll.

Hade även diskussion ang foder och att stor andel av korna på Janpers är lösa i magen, nästan hela tiden(och som kan göra att de inte producerar optimalt?) Jämförde bland annat komixen från en annan gård för att få lite perspektiv.

Klämma och känna på komat

På onsdag så var jag, maken, de två äldsta barnen och min svåger och svägerska och kikade på en gård med robotar. Vi funderar nämligen allvarligt på att satsa på det, dels för att det är så svårt att få tag på personal, men även minska arbetstiden totalt och minska arbetsbelastningen på de som jobbar idag. Är lite att fundera på ang placering osv, men kan nog bli bra om vi kommer dit.

En del jobb på kontoret som vanligt, planering framöver, rapporteringar och allt vad man nu gör…

Som jag berättade förra veckan så blir det här mitt sista inlägg här på SRB-bloggen, ska bli lite konstigt att stänga av min påminnelse på mobilen ang att jag ska skriva, som jag har haft varje vecka 🙂 Som jag också skrev då så är det bara att kontakta mig eller föreningens konsulent Maria och det är någon som skulle tycka att det verkar kul att skriva här. Annars får jag helt enkelt säga tack och hejdå alla SRB-vänner! 🙂