Då var man back in buissines igen. Eller inte… Klarar inte av särskilt mycket faktiskt. Matat spädkalvarna och kollat brunster var allt jag dög till idag. Och seminera! Men det gör jag inte om! Tänkte att jag skulle testa om det gick, och det gjorde det efter ett tag men jag fick bita ihop rejält för smärtans skull..Dumt av mig, men man vill ju så gärna vara till nytta.. Nästa gång ringer jag då VÄXA i alla fall.
Här har annars ruljansen flutit på för drängen, under vår semestervecka. Två kalvar har det kommit från två kvigor. En Rosa efter en ungtjur, Östman och med K Lens till morfar, fick en kviga efter Ullimulli. Och en Härta efter ungtjuren Timo och med Vest Andy som mf, fick en efterlängtad tjurkalv. Dåligt att det kommer så lite tjurkalvar så man måste köpa in såna där svartvita idioter… 🙁 Har faktiskt en eller två dräktigheter med Y-vik nu. Men det sätter man ju inte på vem som helst, eftersom det är simmental.
Vintern har kommit och gått, men nu fryser det på igen. Lite snö kvar men det har regnat, så nu blir det isgata igen..
Å Ynk, hon dog till slut häromdagen 🙁 Å Ynk´s mamma som är vår enda S Signal-ko är så dålig mjölkare att jag inte har seminerat henne. Så den Hilma-familjen var ingen höjdare.
Mycket 🙁 i detta inlägg… Det är som lite motigt just nu. Återkommer när jag har nå 🙂 att berätta..