Fick brev från VikingGenetics för ett tag sedan att de var intresserade av en ev tjurkalv efter en första kalvare 1789 Hedda (Tivoli x Ejstrup) inseminerd med Viper. Inget ovanligt i det men hon fick en tjurkalv och allt gick bra så. Det tråkiga är dock att vi har valt att inte ta något prov på kalven då modern tyvärr både har urusel juverexteriör (ligament- vad är det?) samt sparkar så att det krävdes två sparkbågar och att man band fast ett bakben i början. Sedan så släpper hon inte heller mjölken utan att injiceras med oxcytin. SUCK! Så tråkigt. Hon har lugnat sig lite med att sparka när hon ska mjölkas- men ändå. Hade även kontakt med Viking som bara kunde hålla med om att vi skulle avstå från att ta prov. Jag är nog av åsikten att man måste väga in både det genetiska och inte bara titta på fenotypen på djuret- men i det här fallet så var det så pass mycket som talade för moderns nackdel att det inte gick att utesluta.

7952

Min mamma är ful och dum! 🙁

Annars så är det provmjölkning idag, lyckas dock inte få till provtagning med scannern, det är något nytt fel varenda gång. Igår var det programmet för att kunna koppla ihop scannern med datorn och tanka över uppgifter från Kodata till scannern som strejkade- och gick inte att installera igen. Hopplöst på något vis. Så det blir på ordinarie vis, men bara 1 provtagning i alla fall.

Och imorse när jag skulle fixa en halt ko så brakade hela verkstolen ihop! Den är som jag har skrivit om förut rätt så sliten, men nu krävs det verkligen lagning innan jag kan använda den igen. Det gick bra med kossan som stod i och jag hann sätta dit en kloss, men jag hade egentligen en till som behövde tas upp och kollas. Så jag hoppas att den kan hinna bli lagad imorgon så att jag kan fixa den kossan också.