Igår kväll blev 1:a skörden klar. Den bästa 1:a skörden mängdmässigt sen vi började med tre skördar för en 7-8 år sen. Det blev ca 6 balar/ha, och då ska man ta med att på några ställen blev det bara en bal/ha, det som varit under vatten.
DSC_0741
Vädret har ju då varit minst sagt kylslaget! I tisdags när jag slog kom det hagelstormar med jämna mellanrum, då sa drängen att det var +2 grader vis ladugårdsväggen!! Det har varit mössa på och maken plockade fram vinterjackan. Långkallingarna har fått ligga kvar i lådan då jag mest jobbat inne, antingen i traktorn eller inne i ladugården. Idag är det +6 grader, iskall nordanvind. Kallast på hela veckan faktiskt. Kommer solen far det raskt upp i +10 iaf..
Korna njuter i fulla drag, betet funkar hur bra som helst. Så fort det blir vindstilla nån kväll är alla inne, men annars är det rätt tomt inne. Det är ju torrt ute, så dom måste ju komma in och dricka.DSC_0743
431 Hilma var 9 mån dr den 2 juni. Hon sparade sig ända tills i morse. En jättelik kvigkalv efter Pi kom ut. Var helt övertygad om en tjurkalv när jag såg fötterna och var beredd på en jobbig kalvning. Men icke, det gick som smort! 🙂
Nu ska vi försöka ”njuta” av en ”stilla” midsommar med god mat och goda vänner, inomhus! Hoppas ni också får det bra, trots vädret!