Den 26:e skulle hon bli 9 mån dr. Och jag har pratat med henne om det, att hon måste visa tydliga tecken när hon ska kalva, för det går ju inte att se på juvret. Och att hon ska kalva på dagen så vi får ge kalven råmjölk. Hon lär ju inte ha nån.. Hon har ju nu mjölkat sen i början på april och var uppe i 19-20 kg mjölk/dag, med 4,6% fett. VÄXA har ju haft stora problem och tjatat om hennes uteblivna kalvningsdatum vid provmjölkningarna. Trots att jag klart och tydligt skrivit i varje mail att hon är okalvad, mjölkar ändå och ska inte vara med i provet. Så i fredags såg jag att hon hade gått upp i 22 kg mjölk, och då hade bäckenbanden börjat mjukna. Så på kvälls- eller snarare nattrundan på midsommarafton tog jag in henne i boxen. På lördagmorgon hade inget hänt men jag var ju tvungen att ta ut henne till roboten för mjölkning. Sen tillbaka igen, bäckenbanden var nu helt slaka. Så en timme efter mjölkningen satte hon igång och kalva. DSC_0746En lilleputtkviga efter Hammer X-vik kom ut. Och jag stod redo med råmjölken som 431 hade bidragit med från dan innan. Perfekt. Redan på eftermiddagen fick kon gå ut och kalven gå till eget rum, då hon skulle ha mera råmjölk. Så kan det gå, skönt med en färdiginmjölkad kviga direkt efter kalvningen!
Idag har äntligen solen hittat oss lite, vinden blivit lite varmare och tempen gått upp till hela +15 grader. Det finns hopp.
Gödseln är redan körd på det som ska köras, lite konstgödsel ska ut, sinkor in och ut, putsning av bete och diken. Så jobben fortsätter, kanske i lite lugnare takt än vid skörd…