Totalt kaos har det varit idag! Det började redan imorse då jag var tvungen att fixa in någon som kunde ta över mjölkningen vid kl 07.00. Vår veterinär Jesper skulle komma idag för planerat besök, individjuvergången. Löste väl sig skapligt och hann seminera, tempa och kolla över alla innan han kom kl 08.00.  MEN det var en mycket brunstig kviga som går bredvid sista mjölkningsgruppen som var TOKbrunstig! Rymde in till denna grupp 3 ggr. In i uppsamlingsfållan och härjade, tillbaka och så in i returgången baklänges! Gissa om jag blev trött på henne!

 

DSC_0305

Den mycket brunstiga kvigan 1572 Blomma som jag inte ens fick en bra bild på för att hon sprang runt hela tiden.

Sedan ut och avhorna, endast 14 st idag som tur var. Samtidigt som detta så skulle det skickas iväg 24 kvigor till försäljning (ÄNTLIGEN!). 6 dräktiga och 18 st som var 3-12 månader som gick till slaktuppfödning. (Har som bekant för mycket kvigor och har därmed valt ut sådan som ex. var sjuka som små, dåliga härstamming/dålig mor). Det skulle hämtas några på andra gården där vi har lite kvigor, in med alla i utlastningsboxarna (som mycket olyckligt även är våra kalvningsboxar) och sortera. Under tiden så tyckte en ko och en kviga att det var dags att kalva. P.g.a. kalvboxbrist så det blev bara att kasta in dessa i de kalvboxar som det redan bodde 3 st i! En av kalvarna blev tyvärr född ute i sinkogruppen, så honom var jag tvungen att spola av, därav den fina filten!

DSC_0306

Under den här tiden så skulle jag och veterinären också paddla och provta kor, amputera en svans, kolla några kor som inte visat brunst, 2 st kor som hade mastit och dräktighetsundersöka 12 st kvigor. (Alla var dräktiga förutom ett frågetecken och en tom!) Och så hade jag 2 st praktikanter från Arbetsförmedlingen som skulle ha jobba också. Nu har jag äntligen kommit till datorn och alla registreringar som ska göras, samt en planering för morgondagens djurflytt som nu är möjlig när det har lättat i systemet!

God kväll!