Nu med några dar och nätter med minusgrader, -10 som lägst, så fryser allt så sakteliga. Torrt och fint är det och lite snö har pudrat marken.
Vi tog in dom sista kvigorna i tisdags. Dom var rätt nöjda. Deras foderplats var geggig och vattnet var fruset.
untitledIdes inte sjösätta båten när jag skulle ta in det sista vattenstängslet…Detta var ju förra veckan, innan det frös. Men frös det gjorde jag!! Fy farao vad kallt det var om tår och ben. Och vackla runt där i geggabotten och bland stenar, så det gick ju inte så snabbt som jag tänkt mig… Hade parkerat 4-hjulingen i riktning rakt hemåt. Så när jag fick i land stolparna var det bokstavligen raka vägen in! Brr. Det var väl +2 grader i luften och säkert samma i vattnet.
renfotAtt det är förbjudet med köttmjöl i fodret vet vi ju. Men hur är det med hela kroppsdelar av djur i fodret, månne?? Det här renbenet låg på sinkornas foderbord häromdagen. Blä. Har följt med i en bal. Troligen är det väl en räv eller nåt som dragit ut det i åkern, för ensilerat en hel ren har vi nog inte..Det borde man nog ha upptäckt isf.
renOch apropå renar. Nu är dom här igen, snyltgästerna, i 100-tal. Tänk om man kunde få räkna in dom i djurenheterna när dom betar här och få stöd för dom. Då skulle dom vara mer välkomna. Bara dom nu håller sig från tjurarnas foderbord och plansilon så får dom vara där. Stängslena är inplockade.