…och mjölkar idag 10 kg/dag! Efter semestern hittade jag en kviga som ska kalva i juli med mjölkproduktion i ”dräktigboxen”, 591 Hilma efter O Brolin- J Valon. Hon är snäll och lugn och har långa spenar så vi tog henne till roboten. Hon mjölkade mellan 1-2 kg/dag i en vecka då jag konstaterade att hon tänker inte börja mjölka ännu. Det brukar ju inte vara bra prognos för såna här kvigor med juverhälsan, så jag var rätt villrådig. Till slut så fick hon en siccalactinbehandling och så fick hon gå till sinboxen. Vi visste ju inte ännu vem som var syndabocken. Nån vecka senare hittar jag då 593 Helen, efter Häxansurtant och Föske, med fullt utvecklat juver och ska också kalva i början på juli. Lika snäll och med rejäla spenar så det går jätte bra. Hon blir nog kvar i roboten. Och syndabocken då? Ja, drängen hade tur en morgon och fick se vem det var, 608 Hilma, en kviga efter Epost och 431:an, ett barnbarn till 353, foderkastaren. En riktigt framfusig tuffing, som nu är lite stukad med taggar i näsan. Det luriga var att denna kviga inte gick i samma box, utan hon sög från andra sidan mellangrinden, som är av sån där öppen modell. Dom sugna måste ju helt sonika gått dit, som man går till roboten och blivit ”mjölkade”!
DSC_0653
I fredags var jag på ”After work” med musik av Markus Fagervall och hans nya musikpartner Tony Bergenvall. Det var trevligt. Markus kommer ju från Övertorneå och brukar alltid ha nån liten spelning när han är hemma till helgerna. Dom gör verkligen jätte bra musik.
DSC_0652
Biggan har ibland otroligt roliga sittställningar! Och just nu är hon oerhört sugen på att träffa en kille.. Tyvärr är nästan alla kattkillar i byn snöpta men nån vilding borde hon väl hitta, så småningom när hon väl går ut.. Hon är ju bara barnet ännu. Men oddsen att hitta en fungerande kille verkar lite dåliga, då Spookie inte har lyckats hitta nån. Eller hon kanske använder nåt hemligt kattpreventivmedel då det inte blivit nå ungar från henne ännu. Hon blir ju 3 år!
Vädret har nu blivit betydligt varmare, dom kalla nätterna är över och idag har det regnat. Byns traditionella pimpeltävling på långfredag lär bli en blöt tillställning. Isen är en meter tjock, så det är ingen fara med det, men nu är det vatten på isen.. Det blir galonisar på för entusiasterna. Jag ska bara sälja korv. Ha en Glad Påsk, allihopa! så hörs vi igen om 3 veckor.