Det har ju skällts en del på Gibson. Genvikplustjuren efter Gunnarstorp som seglade upp i topp på NTM-listan för länge sen. Nu bara på +7 och med inte så många positiva siffror på sin lista. Men som jag skrev igår, det går upp och det går ner. Man får nog ha lite is i magen. Gibson har ju trots allt 131 på överlevnad! Så allt är nog inte en perfekt exteriör, men enligt hans siffror ska ju döttrarna knappt mjölka heller.. 583 Mona fick en tjurkalv efter Borsse häromveckan, och hon är då jätte fin och är nu påväg mot 30 kg mjölk. Med korta och tunna spenar som funkar bara bra. Hon föddes med +20 i NTM, hade +9 som kviga i höstas och ligger nu på +6. Mamma var fina 412 Mona som var efter Andersta-Säby By. Hon var reservchampion på Norrkon som första kalvare.
DSC_0647Mona är också väldigt medveten om sitt yttre, och vårdar sitt 80-tals rufs omsorgsfullt i den roterande borsten. 😉
För övrigt så har vi två Gibson-döttrar till: en Lotta som kalvar i sommar, efter Gammel-Lotta som var efter M Ino. Ser ut att bli stor och fin. Trevligt lynne, det hade inte morsan. Eller syrran heller för den delen. Och så är det en Hilma med Huseby som morfar.
DSC_0644
Idag fick vi hämta en tjur till halmbädden från liggsängsavdelningen. Tror att han fått höften ur led. Suck, vad dom stökar dom där grabbarna! Den stora låglandstjuren som skadade sig i januari, när han blev hängande i ett bakben i låsgrinden, har nu nästa repat sig helt. Fick en sån inflammation i foten så veterinären trodde att klöven skulle falla bort. Vi skulle skjuta honom, då en lång penicillinkur ej hjälpte. Men han mådde förhållandevis bra, åt bra och så. Och klöven föll inte bort. Så det blev som inte av, och när vi kom hem från semestern var han betydligt bättre. Nu går han på alla fyra fötter och ska få åka iväg v.19, drygt 2 månader senare än planerat. Har bokat ett eget bås åt honom på bilen, så han slipper trängas med andra galningar. Det är verkligen fantastiskt vad dom kan repa sig ibland! Halmbädden är verkligen bra att ha. Inget extra jobb mer än att man utfodrar där med skottkärra, och att det går lite mera halm. Men för en höft ur led hjälper nog ingen halmbädd, tyvärr. Men han mår då bättre där iaf.