Tänk att det ska vara nåt drama varje dag nu! När jag i morse kl.5 kom upp på ett robotlarm (som i sig är en gåta: en ko ska ha stått i roboten i 2 timmar! Föga troligt, hon låg i en liggsäng och idisslade och hade nog legat där ett tag. När jag kom var utgångsgrinden öppen och ingångsgrinden stängd. Och roboten var i autoläge.???? Fattade ingenting!). Bestämde mig för att börja med morgonpasset istället för att åka tillbaka till sängen, och det var tur för 411 Fromma som låg förlamd i gödselgången på fodersidan. Det var dessutom 27 grader kallt! Hon kalvade i söndags, så det var ju pares man tänkte på direkt. Hon fick en kalkkapsel, filt och spån. Sen avvaktade jag för att se om kalken gjorde nån verkan.

Under tiden hann hon få några sympatisörer. Mysigt med tjockt med spån,  här vill vi också ligga!!!  Dom hjälpte ju till att hålla värmen lite. Sen börjar hon röra på sig, och jag ser att hon verkar ha fläkt sig. Inge bra.

Så hon fick åka Fendtskopa- ambulans, in till sjukbox och värmen. När vi tippar ur henne ställer hon sig faktiskt upp. Men hon föll ganska snabbt ihop. Med benen ihopbundna, tack och lov.

Veterinären kom och hon fick kalk, för säkerhetsskull. Och Romefen (smärtstillande).

Mjölkade henne liggande på morgonen men på eftermiddagen var hon så pass på benen att det gick att mjölka normalt. Det visade sig också att hon inte hade kalkbrist men höga muskelvärden. M.a.o fläkt. Nu är ju då frågan hur länge hon ska ha fläkband?? När vet man att det går att ta bort det? Hon kan ju naturligtvis inte gå i lösdriften med det så det blir till att abonnera på en box ett tag. Har haft en fläkning tidigare i lösdriften. Det var mitt i sommaren, en ko med dåliga ben låg utfläkt vid robotingången. Vi lyckades få på henne fläkband och upp och in i box. Hon fick då gå och mjölka i roboten och sen tillbaka till boxen. Så en dag tyckte jag att det nog var dags att ta bort banden…Hon fick vara kvar i boxen mellan mjölkningarna. Och direkt fläkte hon sig på nytt och det slutade med avlivning och container. Jag har ännu inte slutat förbanna mig själv över det… 🙁