Semineringskvigorna har redan ätit upp sitt bete. Så nu körde vi hälften till storhagen med dom dräktiga kvigorna, förhoppningsvis är dom dräktiga…dom som är seminerade nu i sommar. Dom som är kvar att seminera flyttade vi till en hage med ”halvsmåttingar”. Småttingarna ska in 1:a september och lär inte hinna äta upp den hagen. Så nu blir det lite omständigare att kolla brunster, för den hagen syns inte från vägen. Däremot har makens faster sin sommarstuga nära, och hon brukar kunna se brunster och rapportera till oss, gammal bonddotter som hon är, 88 år! Bra med hjälpsamma grannar!
Det blev livat i hagarna när det kom nykomlingar. Ett avbrott i kvigornas ensidiga vardag!
Idag körde jag även ut två sinkor, och så blev det livat i den hagen också. Det kommer alltid folk och tittar på mina små ”betessläpp”. Dom tycker det är så roligt att se hur glada korna blir. Kul att kunna glädja både folk och fä.. 😉
DSC_0329Och så kom det en önskekalv idag! Sonens fina utställningsko, 493 Hilma (Fimta-O Brolin), fick en stilig kvigkalv efter Norrbottens genvik+ tjuren Agaton. Han som tyvärr dog i förtid. 493:an har stigit från +8 i NTM till +22 på ett år! Hon har haft en riktigt bra 1:a laktation med över 10000 kg ECM.
Nu är det dags att söka upp sängen. Åker ju till stämman i morgon bitti. Gotland here we comes!