…när man gör illa sig som bekant. Fick erfara det igår när jag skulle klövverka en halt ko. Skulle veva upp klöven för att kunna undersöka den i verkstolen och kon lyckas sparka till så att jag tappar handtaget på veven som slår till mig över hand och handled. Men det går så fort så man förstår knappt vad som hänt förutom att det gjorde fruktansvärt ont. Maken fick försöka verka klart kon, med instruktioner från sin fru liggandes på golvet bredvid (jag har lätt för att svimma när jag gör illa mig)då även kon hade väldigt ont och verkligen behövde åtgärdas, det visade sig vara en klövböld som var problemet. Fick uppsöka akuten för att kolla upp hand och handled, men inget var skadat i skelettet enligt röntgen, bara mjukdelar, så det var skönt!  Men blir ju så klart lite krångel, den här helgen har vi ingen personal som kan behandla sjuka djur eller seminera på Frimodigs, så jag och min svåger hjälptes åt idag, jag kollade av och han utförde behandlingar, semineringar mm 🙂

Barnen har börjat skola och förskola igen den här veckan, men äldsta sonen fick, vad vi tror, var magsjuka på torsdag kväll. Det kör igång direkt med sjukdomarna…Ingen annan i familjen är sjuka ännu, så vi får hoppas att det går förbi utan vidare smittspridning.

Månadens personalmöte under veckan också. Provade att göra lite annorlunda den här gången, efter lite input av en handledning som jag och min biträdande har fått genom ett projekt som heter ”Nya Nätverk”, (som jag tänkte berätta mer om framöver). Alla hade fått i uppgift att fundera vad som fungerar bra och vad som kan förbättras med våran rutintavla med lappar som jag berättat om förut. Och under mötet fick man två och två diskutera detta under 5 minuter. Kom fram lite saker att förbättra, men överlag så var man nöjd med hur det är upplagt.

Det där med tydlighet runt rutiner tror jag är väldigt viktigt, samt uppföljning. Även om det känns tjatigt ibland. Tex så ska ett av kvällspassen fylla på kalvmix åt de avvanda kalvarna i lösdriftsladugården. Jag har några gånger när jag kommit på morgonen/förmiddagen sett att det är väldigt lite eller helt tomt på detta efter att en del personer jobbat kväll. Då tänker jag att det är helt omöjligt för den personen att veta att den har gett för lite kalvmix dagen innan om ingen berättar det (jag utgår ifrån att de har fått det). För även om det är slut när de kommer på kvällen dagen efter så vet de ju inte när det tog slut och hur mycket mer de ska ha nästa gång för att det ska räcka till. Så jag skriver ett meddelande och bifogar en bild hur det ser ut när jag går förbi, så att den personen har möjlighet att göra det annorlunda nästa gång och att den verkligen förstår hur och vad det handlar om. Det brukar fungera bra, de allra flesta vill ju göra rätt 🙂

Bild som jag skickar att det är för lite foder tilldelat