Julen gick i köldens tecken här. -20- 25 hela helgen och så -10 idag. T-shirtväder, nästan i alla fall. På julafton satte vi täcken på några småkalvar. Typiskt nog går det nån jä-la diarré bland ammakalvarna, så dom har ätit jätte dåligt några dar. Och sen var det då 603 Lucia, som blivit så flintis av ringormen, och frös så mycket så vi var tvungen att ta in henne i värmen. Hon är ju vaccinerad men jag har ju försökt att hushålla på vaccinet lite. Dumsnålat… När man blandat det håller det ju bara i 6 timmar och har man inte 5 kalvar att vaccinera får man ju slänga det som blir över. Så jag har väntat in 5 kalvar innan jag sprutat dom, ofta försent och dom har blivit smittade. Nu har jag kommit fram till att så kan man inte göra, då blir man ju aldrig av med skiten. Numera vaccinerar jag var 10:e dag. Så därför är det några kalvar födda i början på oktober som har rejält med ringorm. Dom har nu fått täcke allihopa. Men Helen skulle behöva en mössa. Nån som har en stickbeskrivning? Kan säkert beställa en av min mamma 😉 Julhelgens kalvskörd gav dom första Buckarby-kalvarna. En tjur från 538 Flora som är efter Lime och 405 Flora ”Elefantfot”. 538 har helt normala fötter och är kanontrevlig! Och en stor kviga efter en A Sale-Helen, nu 2:a kalvare.
I julklapp av maken fick jag en sån där ”smartfån”. Måste erkänna att jag inte hoppade av glädje som sonen, som fick en Iphone5. Nu ska jag försöka lära mig den och jag är inte impad av bilderna som blev. Fast jag var ju inte impad av bilderna från min gamla mobil heller, men på den kan man ju trycka på riktiga knappar i alla fall…