På Koklubbens årsmöte fick vi diplom igen! 461 Härta (Saringe- O Brolin- Soukolo) hade mjölkat 16200 kg ECM förra året och var då bästa SRB-kossa i Norrbotten. Hon var, var för hon finns inte kvar mer.., ur den här ”Bauta-Härta”familjen som jag kallar dom. Stora och tunga och tröga. Hon tog sig inte dräktig igen så hon mjölkade klart tidigare i vintras. Hon fick 4 tjurkalvar men jag har en systerdotter till henne efter Solero som precis ska semineras. Får se hur stor hon blir..
Idag har vi provtagit 22 småkvigor till LD-projektet. Lite lättare nu när dom är mycket mindre än tidigare omgångar. Nu kan man ju prova dom direkt efter födseln, förut skulle dom vara minst 4 mån.
I förra omgången som gjordes i höstas var det flera kring +20 i NTM, ska bli kul å se hur det stämmer.
Gammel-Lucia fortsätter med sin ”mystiska” sjukdom, äter fortfarande inget krf men bra med ensilage. Alltid kall om öronen. Idag hade hon lite feber, 39,2, och konduktiviteten har gått upp så roboten har skickat henne i avloppet. Så det blev veterinär idag igen till henne. Magen tål inte Romefen mera, så idag har hon fått penicillin, men vi vet inte mot vad… Juvret är provtaget och vi väntar på svar, men jag tror inte att det är mastit, utan det är det dåliga allmäntillståndet som drar upp cellerna. Däremot ömmar hon i framsidan om bakbenen, precis som ovannämnda 461 gjorde när hon hade lymfangit för ett år sen. Mitt känsla är att det är det som är problemet.. Hoppas jag har rätt och att hon i morgon har ätit hela sin krfgiva! Hon är ju en av dom absolut bästa korna med över 13 ton/år, år efter år.