Påsken var varm och solig, snön smälte för fullt när årets pimpeltävling gick av stapeln, i elfte timmen kan man nog säga. Men det gick bara bra, alla hade ju vett att klä sig efter förhållandena dvs blött. Rekord blev det också- segraren drog upp nästan 19 kg fisk!! Mer än dubbelt än det gamla rekordet. Många fick mycket fisk, jag bara sålde korv.. Föredrar att fiska på sommaren. Meta från en båt är mysigt.
På påskaftonen kom en efterlängtad kvigkalv, tyvärr då en köttis, men ändå. Kanske det vänder nu? Är inte van med att oroa mig för att få för lite kvigor. Har aldrig hänt! Tvärtom..
På annandan låg jag i utesoffan och solade, plötsligt tyckte jag att tjurarna lät mer än vanligt.. Det stökas och muas lite där för jämnan, men nu lät det riktigt upprört. Och sen hör jag även rusande steg i gruset på ladugårdsvägen. Shit, nån har kommit ut! Ibland händer det att småttingarna kan hoppa ut genom foderfronten. Tänkte att det var så. Så jag rusade in och hoppa i skorna, ropade på maken och sonen och for upp och möts av ett riktigt rejält glatt gäng av dom STÖRSTA tjurarna!! Oj oj, dom hade lyckats lirka upp låssprintarna i grinden och skjutporten hade vi lämnat lite öppen så dom skulle få in sol..
DSC_0661
Som tur var hade inte alla 16 kommit på att springa ut så det var ”bara” ett 10-tal ute. For som jehun över foderbord och gård. Men dom är ju flockdjur, som tur är, så dom höll ju ihop och vi lyckades mota in dom i omgångar till slut. Tänk om detta hänt mitt i natten!! Vi skulle kanske haft bamsingtjurar över hela byn. Huvva..
Nu är det nästan snöfritt på alla öppna ytor, högar finns kvar och i skuggiga ställen. Vi har haft +14 som varmast, men det var också -6 nån natt förra veckan. Nu verkar det bli kallare igen. Trist, man hade som vant sig…