Så blev det då majmånad, tyvärr försvann värmen. Nu bara kring +5 och iskall nordanvind. Helt normalt. Isen gick i Torneälv i tisdags, det är inte normalt. Brukar vara kring den 5-7 maj ungefär.
Korna gillade att stå och kolla ut när jag öppnade portarna förra veckan, men nu fick jag stänga dom för dom är åt norr…
I måndags sålde jag iväg två kor och två Esso-kvigor till en kollega. Börjar ha lite för många i roboten just nu, och dom få slaktkorna mjölkar för mycket ännu. Korna hade varit skeptiska till att bli uppbundna men kvigorna tog det med ro.
I tisdags var jag ner på styrelsemöte till Skara. Blev något avis på vädret, +18 grader.
Igår kom den första Ultimo-kalven, en jättestor tjur från en Gibson-Lotta. Att kvigan fick ut honom själv och inte verkade påverkad är helt otroligt. Hon är väl rätt byggd. På kvällen eldade vi vår brasa, det gamla köket brann bra tillsammans med en massa ris och grenar från diverse träd som vi rensade i all hast.DSC_0665Biggan har börjat vara ute lite. Häromnatten blev hon utlåst! Nångång på förmiddagen kom hon och var alldeles svart, som motorrumssotig! Oljig i pälsen så man blev smutsig om händerna när man klappade henne. Vi tror att hon har tillbringat natten i L50´s motorutrymme, som står parkerad där nära. Det var iaf inte i gödselbrunnen som jag befarade.