I måndags beställde jag ett lass halm. Beskedet var att det skulle komma om ca 1-2 veckor. I morse när jag skyndade mig hem från lagården, för att hinna iväg för att se sonen tävla i friidrott 60 meter, hör jag en lastbil bromsa in på vägen utanför.. Och vad kom inte där: jo! 20 ton halm. Tänk att man har åkt i prick 100 mil och har inte idats plocka upp telefonen och slå en signal om att man är påväg. Vilket naturligtvis var ordern! Efter att ha läst lusen av chauffören om det (han kommentar var att det var inte hans jobb, att köra 100 mil alltså! Dags att byta jobb kanske?), lastade jag av och missade sonens hjödhopp också. Nåja, det var en bra dag för halmhantering, strålande sol och 15 grader. Regn i går och regn i morgon och typ varannan dag framöver. Det går inte så bra med potatisen. Får kanske köpa på affären i vinter. Första gången i mitt liv i så fall…På eftermiddagen gjorde jag en stängselkoll hos kvigorna. Och mötte denna syn… En renstackare som fastnat med hornen i tråden och gått en mycket kvalfylld död till mötes. Händer inte ofta, tack och lov, men tråkigt är det. Och vad kan man göra när dom ränner runt överallt?
Sen tog jag ner kornas stängseltråd. Annars får man leta den runt hela skogen när alla djur, renar, älgar och rådjur trafikerar där. Medan jag höll på såg jag hur himlen blev mörkare och mörkare, och det åskade t.o.m. Så när jag skyndade mig hem kom störtskuren och regnbågen på detSå här häftigt vart det!Och så ser det ut som om vi har en stor skatt i storsilon och en liten skatt i lillsilon. Betyder det bra foder kanske…?
(Ps. Sonen vann höjdhoppet och 600m och blev 3:a på 60m. Brås nog på mamma, fast pappa säger motsatsen.. Duktig pojke i alla fall! :))