I torsdags var jag på Växa-möte med middag och hockey. Det var kul, och Luleå vann matchen, efter förlängning, mot Leksand. På mötet pratades det om den optimala beläggningen… Jag köpte ju en kviga nyss, och nu måste jag sälja några mars-aprilkalvare! Nån som behöver? Slaktkorna tar nästan slut efter nästa hämtning. Hör att det inte är så lätt att sälja just nu.
Fick också information om att i juni kan vi börja få dräktighetsdiagnos efter 35 dar med hjälp av mjölkprov. Bra, men jag är inte riktigt nöjd ändå. Jag skulle vilja ha progesteronvärdena på varje ko med i provmjölkningen, upp till ca 3 mån efter kalvning. Då skulle man ha bättre koll på om dom cyklar som dom ska. Av nån anledning har jag jätte svårt att få iväg prog.prov tidigt. Känns alltid ”som om hon nyss har kalvat”! Tidsoptimist som man är.
I torsdags fick vi också igång kvigornas utgödsling, så nu är det äntligen ordning på torpet.
Plusgrader och regn idag. Skönt med varmt väder, men såå varmt behöver det inte vara.
I helgen har vi varit lediga och har jobbat med köket hela dagarna, och sett på OS, förstås! Heja Norrbotten, 100% av Sveriges medaljer hittills! 🙂
Nu tar jag ledigt i två veckor från bloggen och överlåter den i händerna på Mia och Anja. Ha en trevlig läsning!