Dagarna rusar på och speciellt när det närmar sig jul. Man vill ju oftast få en del gjort innan också, så då räcker dagarna ännu sämre till.

Nu är den nya värmeförsörjningen till ladugården inkopplad i alla fall. Lite småfix kvar, men i det stora hela färdigt, och det var målet både för energiförbrukningen och innan den anställde som är bra på att rörmocka skulle gå på julledigt i två veckor framöver. Pust! Nästa projekt är julbordet som vi ska ha för de anställda imorgon hemma i verkstaden. Det behövdes städa innan och både jag och min man är av den sorten att det ska göras ”rejält” när man ändå gör det, så då har det en tendens att bli lite större projekt då 🙂 Men tror att det ska bli klart till imorgon.

Den här veckan anlände äntligen killen och tjejen från Ukraina som vi har väntat på. Lagom till dess så har en annan tjej meddelat att hon ska flytta med sin kille söderut och kommer därför att sluta jobba hos oss. Så nu behöver vi rekrytera igen…

Har även genomför klövverkning tisdag och onsdag, denna gång bidrog jag med att hämta hem en del av de dräktiga kvigorna som skulle verkas och vi hann med alla enligt planen. Var rätt många att klövverka denna gång då vi skulle göra alla som inte hittills blivit klövverkade i juni, senaste gången då vi köra igenom alla som vi gjorde tidigare.

Förra söndagen hade vi babyboom på Janpers, på mindre än 24 timmar så föddes det 8 kalvar, varav två tvillingpar! Och den sista som behagade komma visade sig vara en livmoderomvridning. Vi kunde fixa det själva och allt gick bra med både kossan och kalven 🙂

En del av babyboomen