I morse när jag skulle skrapa hos tjurarna blev jag attackerad, på riktigt. Av en svartvit (fattades bara det..) liten jävel. Det gick så vilt till att jag blåslagen lyckades krypa ut i huvudgärden. Med ett brutet nyckelben… 🙁 Det är en tjur i ca 8-9 mån ålder som har varit lite obstinat här tidigare, men det har gått att ”snacka” med gödselskrapan lite. Häromveckan blev maken attackerad av honom och tog sen ett enskilt samtal med honom, tillsammans med ett järnrör…Sen höll han sig undan. Drängen, som är där mest, har inte haft nåt som helst problem med honom. Såg ut som ett frågetecken när jag varnade honom om den. Så idag, när jag var ensam dessutom, hade grinden mellan box 3 0ch 4 gått upp och dom hade blandat sig. Så jag sorterade till dom lite, så det blev rätt antal i varje box, då hamnade han i 3:an i stället för 4:an. Ska också erkänna att jag inte hade en tanke på honom överhuvudtaget, fastän jag såg järnröret ligga i huvudgärden i fyran ringde inga klockor… Så han flög på mig och stångade som en galning, tryckte upp mig i en liggsäng och där lyckades jag ta mig ut. Han fortsatte ändå, men nådde ju inte. Då hämtade jag järnröret, men hade alldeles för ont för att använda det, så jag slet honom i öronen istället…Tror inte han brydde sig, sen gick han och åt. Fick ringa drängen på hans lediga dag och åka till doktorn och röntgen. Konstaterat nyckelbensbrott, sjukskriven i tre veckor. Skönt att få börja den första på Kreta, dit ivi åker i morgon… Eller? Vi får se hur det går, men jag stannar då inte hemma! Mina män får väl serva mig, kan ju inte ens sätta upp håret. Men allt som kan göras med bara en hand går bra, än så länge. Ska nu fundera på hur jag ensam ska få av mig sportbehån, den har ju inga spännen som man kan öppna. (Och kom nu inte rusande för att hjälpa mig, det löser sig nog.. 😉 )
Ett glädjeämne idag: Fett 4,94% protein 3,72% Celler 126. Däremot har urean sjunkit till 3,8. Inte bra.