I tisdags drog vi igång 1:a skörden! En vecka tidigare än normalt. Och det är rätt mycket för oss häruppe, där vår säsong är nog intensiv redan. För 2 månader sen åkte jag mitt sista träningspass i skidspåret… Planen var ju att börja skörden i slutet på veckan men vädret ville annorlunda. Vi körde in, och balade, 60 ha under onsdag och torsdag. Fredag var det regn, så maken drog igång gödselkörningen på en gång. Resterande 30 ha planerade vi köra mån- tis i nästa vecka, men nu verkar det som om vi måste försöka få in det sön- mån, då det lovas mycket regn igen. Fast det har inte ens kommit hälften av regnet av vad som prognoserna lovat, så hoppas att skurarna som utlovas närmaste dagarna också blir sparsamma. Fodret vi fått in är jätte fint och torrt. Prognosen visar på bra med NDF, för engångs skull över 500. Så det bådar gott inför nästa säsong…
Sen har vi ju kvar sådden också. Den har fått vänta, lite frustrerande när man ser att det hade gått jätte bra att harva, men först måste vi ju skörda! Det är trots allt viktigast. En sak i taget, allt på en gång!
Korna har njutit ute då det bara varit en 15-16 grader och jätte blåsigt. Nu är dom inlåsta några dar för gödselkörningens skull. Lastningen från brunnen sker nämligen från deras ledgata ner till betet.
DSC_0275När vi avslutade natten mot fredag gassade midnattssolen för fullt och kvigorna viftade frenetiskt mot myggen…