Hej allesammans!

Elin Janpers heter jag och ska från och med nu försöka mig på att blogga här på SRB-bloggen.

Jag är 26 år, bor i södra Dalarna och driver en mjölkgård med min man och hans familj. Jag har alltid varit intresserad av kor och i synnerhet SRB-kor. Jag är född och uppvuxen på en mjölkgård, mina föräldrar driver även den  gården idag.

Jag har alltid vetat att det är kor jag ska jobba med, på det ena eller andra sättet. Jag gick gymnasiet i Rättvik på jordbrukslinjen och efter att ha jobbat 2 år på min makes gård så studerade jag vidare på lantmästarprogrammet. Jag tog examen 2010 och gjorde där bl.a. ett examensarbete som handlade om ”Avel för att uppnå ökad livslängd och högre livstidsproduktion hos mjölkkor”. Jag har varit och är  aktiv med koutställningar och tävlat i showmanship sedan jag var 9 år. Idag är jag en av de ansvarig för ”Dalarnas Kalvklubb”.

Jag har suttit med i SRB Ungdomens styrelse tidigare och i augusti i år så blev jag invald i SRB -styrelsen. Det är ett uppdrag som jag ser framemot!

Jag hoppas  att det jag kommer att dela med mig av i min vardag ska kunna var till glädje för er andra kointresserade personer som (förhoppningsvis) kommer att läsa bloggen. Annars får ni helt enkelt hoppa över min vecka när jag skriver 🙂

På återseende!

ELIN SVENSSON STORA SKEDVI

Foto: Trons