För ganska precis två år sen skrev jag om en kvigkalv som föddes. En oönskad. Det var en kalv som kom ur en ko som jag hade planerat att seminera med köttras för den kofamiljen var så trögmjölkad och hade låg avkastning. Men så en dag när jag gick där med en laddad pistolett och kon jag skulle seminera hade blod, och mormor till denna lilla kalv var högbrunstig. Snål som man är tyckte jag det var dumt att slösa iväg en dos och seminerade henne. Det kunde ju vara för tidigt och det kunde ju bli en tjurkalv… Men icke! En kvigkalv efter VR Don föddes. Nå, jag fick väl sälja henne sen när det var dags, men det kunde jag inte, då vi har fått flera oplanerade utgångar i vinter pga juverhälsan. Så igår kalvade den Oönskade n:o 1. Och gissa vad hon fick?! En kvigkalv, naturligtvis! En söt liten tjej efter Ullimulli. Kanske blir hon och hennes mamma bra kor. Men det tror jag inte…Ränderna, dom negativa, går som inte ur vissa familjer.
När jag varit borta har det kommit två kalvar: 412 Mona fick en tjurkalv efter Saxebyn. Viking har frågat efter den. Förresten det kom ju två! Tvillingar igen, båda tjurar. Men den ena var död på morgonen när drängen kom till ladugården. Hon hade kalvat den långt efter den andra under natten. Sen kalvade Gammel-Lottas äldsta dotter 499, som är efter Facet. En av dom högst bedömda i höstas. Hon fick en tjur efter ungtjuren Fall (Föske?). Apropå Gammel-Lotta så mår hon inte bra. Har ont i sina bakfötter. Undras om hon har sulsår? Det får vi reda på på måndag då det är vårens klövisdag. Hon kanske får sådär fina träskor som Gammel-Mona fick i vintras. Hon blev ju helt bra. Rätade ut ryggen på direkten. Lottas mage kraschade, så det går inte att ge henne mera Romefen heller.
När jag satte igång datorn nu så rasslade det till och två av bilderna från Tyskland kom fram! Tyvärr inte nån av dom från utställningen, men:DSC_0181Så här såg infarten ut till tjurstationen vi besökte.DSC_0184Väntetjursstallet med plats för 240 tjurar.