Kanske kan man hoppas att detta va det sista rullarna som rullats i veckan, men vädret vill nog annat. Kan bli en fjärde på vissa vallar, trots att jag har så det räcker.

dsc_0611

Denna kviga seminerades igår med VR Sandero, en tjur där min egen Super ligger som farfar. Kvigan är efter engelska tjuren Real McCoy, och NoraPrästgård som mf. En Gerd som härstammar från Norra Freberga. Jag har haft mycket bra erfarenhet av kor med produktionsstarka tjurar som fader o kanadensiska ayshire som morfader, återstå att se vad som händer.

dsc_0614Dagens andra äventyr va mer ansträngande. I två dagar letade vi efter en kalv som vi inte sett någon gång. Kvigan kom nykalvad till gruppen utan att lämna den någon gång. När vi konstaterade att hon inte ville lämna gruppen, tog vi in henne. Efter två dagar såg en förbipasserande en kalv. Jag smög på den, men missade första tacklingen, o gjorde en rush i mina foppatofflor bland stenarna, o lyckades med andra tacklingen. Utgapad blev jag, men när jag gav honom 6l mjölk blev jag nog mer poppis.