Förra veckan var vi ner till Dalarna och såg Skid-VM och så åkte jag Tjejvasan för första gången. VM var härlig stämning men nog ser man ju lite bättre på TV hemma i siffan. Såg några riktigt spännande lopp. Min placering i Vasan blev 589, låter ju inte så lysande…men om man säger att det var nästan 10000 som åkte så var det ju inte så illa…Sen åkte jag på nåt skit i luftrören, så nu hostar jag mig genom nätterna. Maken har sovit på soffan i tv-rummet två nätter, men jag tar nog soffan i natt..
Här hemma rullar allt på, det milda vädret är underbart, och enligt meterologerna är det redan vår… Det normala är ju att det inträffar kring den 20 april. Snön är ännu kvar i ett ordentligt täcke, men mildvädret tär på det.
På kalvningsfronten har det varit lugnt en vecka nu. Gammel-Lucia fick sin 6:e kalv (tjur efter Pello) och hon är inte på topp ännu. Slutade äta ordentligt mer än en vecka före kalvningen, men varken vi eller veterinären hittar nåt fel (Å nej! Inte en sån igen!!) Fortfarande en vecka efter kalvningen är hon kall och äter mycket sparsamt av kraftfodret. Men står rätt länge och äter ensilage.
Idag fyllde vi slaktbilen igen, 18 djur totalt. 16 tjurar och 2 kor. Så nu är det lite luft i systemen igen, både hos damer och herrar..