Blindis, 578 Helen efter Nora Prästgård- Tålebo, som kalvade häromdagen har dom minsta spenar jag sett på en fullvuxen ko! Och naturligtvis klarar inte roboten av att få på spenkopparna ordentligt. Så det är manuell mjölkning som gäller. Man hör ju ibland kritiken om att SRB´s spenar håller på att försvinna. Men har dock bara denna ko med så små spenar. Hennes Nora Prästgård-systrar har alla rätt smala spenar men bra längd. Kollar nästan aldrig på spenar när jag väljer tjur. På Facetarna försöker jag hålla koll på att inte lägga på mer täta bakspenar. Har ingen Facet med problem, men det kan nog bli, för där är det täta bakapenar. Blindis lär inte bli kvar så länge, hon hade nämligen en pyogenesmastit i samband med kalvningen, och hon mjölkar idag typ 3 kg/dag. Släpper inte mjölken, inte ens med Partoxin. Hon har nog ont i pyogenesspenen, som det inte går att få ut någonting ur.
Har också för första gången en ko med lymfangit, som hon blev helt blockhalt av. Har nu fått penicillin i 4 dar och har inte blivit det minsta bättre. Det är en syster till Bauta-Härta, hon är också ganska bauta men inte lika hög. Grova svullna ben har dom båda. Inga framtidskor. Ska sätta kött på dom om dom ska vara kvar.
I fredags blev vårt kök definitivt klart!
Så här såg det ut före:
003
005Och såhär ser det ut efter! Vi är helnöjda, speciellt med kotapeten från Marimekko. Det är såå roligt att dona i köket numera. Men det går väl över…