I veckan tog vi in småkvigorna från två hagar. Dom verkar vara nöjda. Några gick ju ut direkt från halmbädden så dom låg ju i gödselgången i början. Men sen när jag strödde med spån i sängarna så förstod dom var man ska ligga. Dom ser riktigt ok ut, faktiskt. Brukar se ut som om dom stannat i växten vissa år. Men fina somrar mår dom uppenbarligen bättre. Har ju även haft balutfodring dom sista två veckorna. Semineringskvigorna står också på tur att komma in. Har gått riktigt bra i år igen, med semineringarna. Peppar, peppar TROR jag iaf… Om nu inte hela högen har helt plötsligt stannat i brunsterna.
Började klippa utställningskorna här i början på veckan. När jag klippt Ulla, 1:a kalvaren, tyckte jag det kändes onödigt. Dom är ju så otroligt korthåriga och fina i pälsarna, så jag tänkte att jag hoppar över dom andra två. Bara klipper öronen. Men så kom Ulla spatserandes igår, med huvet stolt på skaft och med lite sol som sipprade in: vad vacker hon var!! Och alldeles blank. Så i morse klippte jag dom andra två också.. Det lovas fint väder i helgen men typiskt nog måste vi vara inne i ridhuset igen. Hade varit kul att få vara ute nån gång, men det ska vara nån riduppvisning ute i paddocken närmast ridhuset. Grans naturbruksskola firar ju 100 år i år. I morgon kväll är det fest för alla gamla elever på Havsbadet. Maken och jag ska dit. Ska bli jätte kul att träffa gamla klasskompisar igen. Några har man ju inte sett sen vi gick ut för si sådär 28 år sen.. Men först ska jag tvätta kor innan vi far. Jag har sen anlitat granngrabben att komma kl.23 i morgonkväll och mjölka 570 och 539 så dom har tillräckligt med mjölk i juvrena till utställningen. Dom har ju kalvat i jan-feb så dom är ju påväg ner i mjölk. 431 däremot mjölkar 50kg, hon ska mjölkas precis innan lastning på söndag morgon. Mitt i allt har vi tryckt in en 2:a kvigskörd på 15 ha, som ska balas på söndag. Slog idag så det får ligga i 2 dar. I nästa vecka hägrar 3:e skörden, sen får vi äntligen göra skörde-muck!