Nu har damerna kommit igång, två kalvar i förrgår, en igår och en idag(tre tjurkalvar och en kviga). Nu är det en kviga kvar ute i hagen som måste se till att sätta fart om hon inte vill spricka så fort hon går emot något. Vi släppte ut tre ytterligare i hagen, en blivande niondekalvare och två blivande sjundekalvare. De ska inte kalva förrän i månadsskiftet och följer de den övriga trenden lär de inte kalva förrän i mitten av maj.

I fredags hade vi snö och hagel, men det gick över till igår. Nu har vi haft en kanonfin helg. Jag har pysslat en del i trädgården och där går det riktigt fort just nu. I den varmaste rabatten har tulpanerna knoppar och ett par små självsådda björkar som bor i en rabatt i väntan på sin slutgiltiga placering kommer snart slå ut. På mindre skyddade platser har det ju inte kommit fullt så långt, men man ser från dag till dag att det händer saker (löpsedeln i mataffären sa nåt om värmebölja så det lär väl fortsätta i rask takt).

I dag har vi provsmakat en stor ost jag gjorde i januari. Den har nog legat något lite för svalt under lagringen, så den behöver nog nån dag i lite varmare temperatur för att bli helt färdig, men för att vara första försöket med den sortens ost är jag riktigt nöjd. Konsistensen var bra i alla fall.

SAMSUNG