353 Hilma, vår äldsta O Brolinkossa, är tillbaka i sin fula grimma igen. Hon har precis gått i sin och enda sättet att hon inte ska fylla kulverten med foder är denna grimma, med en järnklump hängande. Så när hon kastar foder så får hon en smäll av klumpen. Funkar faktiskt! Bara det att förra året fick hon ett fult skavsår på nosryggen. Har klätt den med mjukt tyg från en gammal hästgrimma, får se om det går bättre. Hade ju från början en nylongrimma men den lyckades hon pilla av sig, så den ligger nere i gödselbrunnen. 353 ska kalva 6:e gången, egentligen borde det vara 7:e gången, hon tar alltid lång tid på sig att bli dräktig, så det har förskjutits ett par månader varje kalv. Hon har en dotter efter en Stenslanda-ungtjur, 431. Hon har också precis i dagarna gått i sin. Kalvade sist i november 2012…Men har hållit ut bra ändå. Blivit lite ”fluffig” förstås. Andra dottern, 468 3:e kalvare, är efter Inlag II. Hon har fått två (!) tjurkalvar som topsats och hunnit dö innan svaret kommit! Den första i knäinflammation och den andra i trumsjuka i höstas. Kanske lika bra, hon har jätte krokiga ben med limax. Kallar henne för Queen of limax. Har fått vara kvar då hon har jätte mycket frisk mjölk. Hon har en dotter efter Laja som ska kalva till hösten. Sen har 353 en nykalvad dotter efter Hilde, som fortfarande har svullna ben, men jätte mycket mjölk. Och sen då lilla 630 som är efter Tornado, ska semineras i sommar. Nu är 353 dräktig med Landscape. Vann ju några Semex-doser på Norrkon sist. Men dom var lite svåra att ”få fast” i korna så det blev bara två dräktigheter. Har också två doser Free Beer i byttan, men ingen pistolett som passar. Få se till att skaffa en kanske..
Fick idag en Y-vik limousintjur utbytt. Läste tidningen Nötkött häromdagen och fick en varning för den danska tjuren David. Han skulle lämna så stora kalvar att han varnades för t.o.m i köttaveln! Och en sån skulle vi använda i mjölkkorna! Huga.. Hade använt en dos av honom men ingen dräktighet, som tur var. Nu fick jag byta dom till en angustjur ist. Blivit inspirerad i USA där det pratades mycket om angusbeef i menyerna..