Idag har drängen och jag slutfört provtagningen av 30 kvigor till LD-projektet igen. Vi börjar som bli experter på det nu.. Inga missöden den här gången.
Man är som lite lur på hur man ska tyda dom här siffrorna. Det svänger ganska rejält om dom dessutom. 573 Mona (Nora Prästgård- A Linné) t ex hade +19 på sitt kokort, +11 (+4-5) på provet i höstas, idag +7 på kotavlan. Är jättefin och mjölkar jätte bra! En annan Hilma som föddes med +5 seglade upp till +14 (+4-5) i höstas, har nu +10 i KOOL. Hennes mamma och mormor har båda slutat som köttrassemineringskor pga dåliga juver, ffa ligament… Vad ska jag göra med henne??? Innerst inne vet jag ju vad det kommer bli för sort.. En av favoriterna 563 Helen (A Sale- Lien) var ju en besvikelse i höstas med -3. Hon ligger nu på +10. Så man ska inte deppa ihop eller ropa hej, men hur ska man veta vilka djur man ska avla på för framtiden?!?!
DSC_0640
Sen några veckor tillbaka pryder jag och Gammel-Hilma mjölkpaketen tillsammans med ett 50-tal andra kollegor. Det står dessutom ”Viktorias mejeri” istället för Norrmejerier på paketen. Gå in på norrmejerier.se så får ni se hur vi ser ut. Jätte snygga! Och man får verkligen positiv respons från konsumenter. Brorsan, som är busschaufför, rapporterar från Luleå att jag och Hilma pryder busskurerna i stan, och på skolorna är vi på mjölkautomaterna. Sonen är inte lika road… Pinsamt att ha morsan där!