Gammel-Lotta kalvade för 9:e gången, och har nu fått 10 kalvar! Tvillingar för första gången, tyvärr kviga+tjur, som vanligt…Den här kvigan ska jag nog behålla och DNA-testa. Nån gång ska det väl komma en ok kviga från tvilling med tjur. Har aldrig hänt på den här gården. Men plötsligt händer det… 😉 Lotta är annars i fin form, förutom att hon har lite ont i fötterna. Har fått lite Romefen, får se om det går över. Annars har vi klövis om 1½ vecka, då får vi se vad det är. Kanske bara lite ”gammeltantont”.
DSC_0174Foderkastar-Hilma har också kalvat. Hade ju hoppats på en tjurkalv till Viking, men icke! En rejäl kviga efter Tornado. Än så länge är hon ingen tornado, utan en riktig cooling. Hittade maten också väldigt praktiskt från mamma. Det var Hilmas 4:e kviga på 5 kalvningar.
Igår var det Majbrasa i grannbyn, men med +2 grader och regn och blåst fick dom klara sig utan oss. Hade tänkt att elda lite här hemma men lade ner det projektet när vi såg vad det skulle bli för väder. Däremot tittade vi in på Valborgspuben som ordnades. Det var trevligt, men som vanligt skulle man ju upp och jobba morgonen efter, så det blev inte så sent, förutom för vissa av oss…
Idag har det varit strålande sol och +7 grader. Fortfarande kall blåst. Nu är det bara lite snöhögar kvar, och i skogen. Åkrarna är bara, nu ska det bara torka upp också.