…har vi legat, maken och sonen och jag, i 10 dar. Kom hem igår. Är sådär lagom jetlaggad, ska försöka hålla mig vaken till kl.21 iaf…
DSC_0612Huvudsyftet med resan var ett bröllop i Orlando. Makens kusin gifte sig med en tjej därifrån. Bröllopet höll i en kyrka och festen på hotell Waldorf Astoria, lyxigt värre. Och Ja! det var precis som i amerikanska filmer. En fantastisk upplevelse.
Väl hemma igår eftermiddag hade vädret slagit om och blivit kallt. -16 i morse! Vi har t.o.m fått meterologisk vår här den 12:e! Helt sanslöst!! Normalt kommer våren den 20 april. Och det går tydligen inte att ”återkalla” den. Men nu är det då vinter, riktig vårvinter som vi vill ha den. Det steg upp till -4 på dan, solen gassar på bra nu. Bra, eftersom vi är vana med det från Florida… 😉 Det har ju varit mulet och milt i över 1½ månad. Snön har sjunkit ihop och det är en stadig skare nu.
I ladugården har allt rullat på bara fint. En kalv har det kommit. Efter 573 Mona (N Prästgård- A Linne´) Hon fick den första kalven efter Andrei, tyvärr en tjur.. Hon har varit ganska spattig, men nu när mamma kom hem började hon äntligen släppa mjölken.
Kvigornas utgödsling hälsade oss välkommen hem med att en kedja hade gått av i morse. Turligt nog bara precis vid skrapan, så det var ganska lätt att fixa.
Och idag var slaktbilen och hämtade ”Blindis” som kalvade för några veckor sen och hade pyogenesmastit + pyttesmå spenar. Roboten hade stora problem med henne + att hon ännu inte var uppe i mer än 10 kg mjölk/dag…
Innan vi for kalvade en kviga efter Hilde och gamla O Brolin-Hilma. Hon fick också en tjurkalv. Och hon har grymt svullna bakben kring haserna, hoppas det går till sig, att det bara är ödem nu vid kalvningen. Annars lär hon nog inte bli långlivad. Stor och fin är hon, och snäll.