Efter att korna ätit det nya färdigfodret i fyra dar så har fetthalten i alla fall hoppat upp med ett par tiondelar. Vi har inte sett så mycket på mjölkmängden än, men 50 mm regn på två dagar kan ju ha hållit emot. De känns stinnare nu, vi får se i morrnkväll när mjölkbilen kommer nästa gång. Korna får 3 kg spannmål som bottengiva och tanken är att färdigfodret ska landa på en maxgiva på 7 kg när det är färdiginfasat. Hittills i sommar har maxgivan legat på 3 kg spannmål och 3 kg expro, men när beteskvaliteten sjunker räcker det väl inte riktigt till.

Jag har gett småkvigorna som betar trädgården nybete nu i kväll. De trodde inte riktigt på att det gick att gå in på det nya. Lite oförskämt eftersom det gick alldeles utmärkt att krypa igenom trådarna när elen var avstängd… Man önskar att man kunde förklara att vi aldrig skulle försöka få dem att gå på ett ställe som inte går att gå på.

I morrn blir det djurflytt. Sen måste jag städa klart i ostlagret så jag kan börja förbereda hårdostarna till julmarknaderna.

SAMSUNG