I dag har jag varit iväg på årets första utfykt med min försäljningsvagn. Tre timmars försäljning av ostkaka i Ryssby utanför Nässjö. Ryssby har en ren SRB-besättning och även glasstillverkning. Den första lördagen varje månad har de öppet i sin gårdsbutik –i anslutning till det  var det en gård som sålde hamburgare och korv på kött från egna djur och en annan familj sålde ägg mm. Det var en bra dag, trevligt väder och många kunder.

Förutom en bra försäljningsdag är jag fortfarande upprymd efter Vårmötet och koutställningen, två mycket trevliga dagar förra veckan. Jag tycker både själva Vårmötet och styrelsens möte efterår med Chris Studer var väldigt konstruktivt. Under Vårmötet hyllade Chris Lars-Erik Karlsson i Torpane för hans tjurar T-Bruno och 882 Torpane, som har haft stor positiv inverkan på det kanadensiska avelsarbetet. Det är alltid kul att höra hur djur ur SRB-rasen påverkat populationer världen över.

Vi var nästan femton personer ur ungdomsgruppen som sov hemma hos Robert Albertsson efter Vårmötet, väldigt kul när vi kan vara samlade så många. Stort tack till Robert som upplät sängplats i huset och lillstugan till oss alla.

På koutställningen var vi ett gäng som hjälptes åt att passa varandras kor och det fanns flera rutinerade visare som hjälpte dem som inte ville visa själva. Det är jättekul med sådan sammanhållning. Det var ett starkt rött startfält, 21 SRB-kor i ringen i besätningsklassen var en häftig upplevelse, korna var mycket väluppfostrade, det var inga problem trots att vi stod tätt. Jag tror dagen gav mersmak till oss alla. Särskillt roligt var det att vi hade två förstagångutställare som tog sig till championatfinalen och att en av dem sen vann hela utställningen. Stort tack till arrangörerna för ett mycket lyckat arrangemang.

_DSC4769