Det är värmebölja här! Just nu är det + 27 grader! Jobbigt åt samtliga på gården. Den här veckan ska vi tvätta ladugården, de två lösdriftstallarna. Brukar ta 4-5 dagar om det är två som tvättar hela tiden. I år behöver vi inte tvätta taken i alla fall 🙂

Tvätt 2016

Och så klart blev det en ko sjuk UTE i denna värmebölja. 1173 Ada. Hon är en sinko med 3 veckor till kalvning, som ändå skulle flytta in för tillvänjning i dagarna, kunde inte stå nu på morgen. Diarré och kall. Fått kalk, står tyvärr inte än, men hoppas att hon gör det på eftermiddagen. Fixade lite skugga åt henne med hjälp av en traktor och djurtransport eftersom att det är så olidligt varmt.

Sjuk 1173

Och nu äntligen har vi kommit till att börja fixa stolpar och förbereda för en gjutning vid foderbordet i den äldre lösdriftsladugården. (efter en så där 6 månader) Stolparna som håller fronten upp har gått av, så det måste borras nya hål och gjutas fast nya stolpar. Sedan ska det även fixas en kant vid änden på foderbordet så att det inte ramlar ut så mycket foder där.

Foderbordslagning