Nu är det verkligen novemberväder här! Regn, grått och några plusgrader. Lite väl blött på en del ställen, har fått avbryta gödselkörningen på vissa åkrar (vi har en del åkrar som ligger i en annan kommun och där får vi köra gödsel tom sista november).

Under veckan så hade jag en uppstart med ett nytt löneprogram, vi ska få hjälp från den redovisningsfirma som hjälper till med ekonomin, så att jag någon gång tex kan få ett löneprogram att räkna ut semsterersättning mm, idag gör jag det manuellt. MEN det var inte så bara att starta upp, så jag är glad att vi anlitade hjälp. Vi ska även ta hjälp med en avstämning en gång per månad och göra bättre likividtetsbudgetar framöver- vi behöver helt enkelt ha bättre koll på ekonomin! Kontorsjobben blir gärna lidande när det är mycket annat att göra.

Personalmöte igår, djurflytt under veckan, både tjurkalvar, livkvigor och omflyttning efter dräktighetsundersökning, dvs hela varvet runt, från 4-5 månaders till dräktiga kvigor. Och slakt efter en del väntan- så vi hade fått ihop 14 anmälda kor, vilket vi också kunde skicka denna gång. Fanns en hel del att rensa ut för att uttrycka det så. Detta (tror jag) resulterade i ett tankcelltprov på 132 000! Det är ÅR sedan vi hade det. Hoppas bara att det håller i sig 🙂

Barnen håller just nu på mycket med kalvarna, borstar och går ut med dem med grimma. Äldsta barnet är alltid ”all in” när han ska göra något, så det blir verkligen mycket kalvar just nu. Han var även väldigt frusterad att tjurkalvarna flyttar efter ett tag, men kunde tillslut hitta en ”ny” favoritkalv (en kviga som tur var) som han kan greja med då den första var en tjurkalv. (Han låg tom och vaktade på kalvbilen med ett (leksaks)svärd när tjurkalvarna skulle hämtas på måndagen)