529 Helen, efter Fin-Helen och Facet, kalvade igår kväll. Fick en kviga efter Ejstrup. Det är ju jätteviktigt att klippa kvigor som är långhåriga, men på vintern här är det ju lite speciellt…Man vill ju inte att dom ska frysa. Så vinterklippningen ser ut så här, bakdelen och en ”svettrand” efter ryggen, och juvret och under magen förstås. Om dom är jätte långhåriga brukar jag dra medhårs på sidorna. Då blir dom som rutiga och randiga. Inte så fint, men vad gör man?!
Helen är en ovanligt trevlig kviga, sett ur familjeperspektiv. Hennes mamma var ju ingen kramis precis och dom andra Facet-kvigorna är då allt annat än kramisar. Lugn och tyst och en duktig mamma. Hoppas hon är lika cool i roboten i morgon…
Idag var Elaine från Växa och kollade några dräktigheter. 5 dräktiga och en inte dr. Fina Hamra efter Sorba får nu åka mot dom sälla vid nästa resa. Har man kalvat i mars och mjölkar 18 kg nu är det rätt kört..Hon fick ju tvillingtjejer i mars, så det är ju kul.
Ett tråkigt brev från Viking kom: fina 467 Hilma får inte bli tjurmoder i år heller. Synd på så fin ko och så fin tjurkalv. Nu blir det då X-vik på henne!
Idag kom också avräkningen på slakten vi skickade förra veckan. Och på Flora-Elefantfot stod det ”Dräktig” under veterinär anmärkning!! Hon som skickades för att hon kastade veckan innan… Huga. Vad var det där?? Tvilling? Ska prova ringa i morgon ifall veterinären kommer ihåg henne..