Äntligen blev 1:a skörden klar i torsdags och täckt under eftermiddagen, men det var så klart tvunget att regna en (stor) skvätt på de som skulle täcka. De räknade ut att de burit ut ca 1100 däcksidor på limpan. Praktikanterna från Österrike fick verkligen bekänna färg (och gjorde det med bravur) 🙂 de har även jobbat hårt med klövverkningen denna vecka, 353 damer var det denna gång som blev verkade. Skönt när sådana jobb är avklarade.

Inte för att jag kan påstå att jag jobbar så hårt fysiskt just nu, har alldeles för mycket krämpor (sammandragningar, förvärkar) som sätter käppar i hjulet 🙁 men sliter mitt hår med att planera alla jobb. Är som sagt svårt när förutsättningarna ändrar sig hela tiden.

5623 Stjärna (Gunnarstorp x B Jurist), en 7:e kalvare, kunde inte resa sig igår morse. Inte kalvat ännu, (5 dagar över tiden) och bara lite sval. Men fick kalk och smärtstillande och lyft med lastmaskinen. Då blev hon väldigt glad och ställde sig och åt. Kunde inte stå imorse heller, men var så trevlig så att hon kalvade i alla fall. Och så lyft igen nu. Samma sak igen- blev väldigt glad och knatar runt i boxen. Kollade upp henne, det hade varit samma sak förra kalvningen, lyft några dagar utan att egentligen ha kalkbrist- nerver som kommer ikläm?? Hoppas att det går lika bra den här gången också.