…fick jag obduktionsresultatet på 493:an som dog för ett par veckor sen: löpmagsomvridning!! Dör man av det?!?! Fanns inga såna symptom enl. veterinären som undersökte henne. Det gick ju så himla fort: tvärsluta äta och mjölka på fredagen- död på söndagen. Måste prata lite närmare med vet. sen efter helgerna för att försöka förstå.
Idag har jag julstädat huset hela förmiddagen och jobbat hos korna på eftermiddagen. Korna har fått bli julfina i svansarna, har klippt nästa alla. Genast ser det mycket renare ut bland korna. Klippmaskinen däremot är inte så glad över det jobbet- blöta och skitiga svansar drar mycket ström.
Vädret är milt, några minus. Men dom där mängderna med snö som lovades kom aldrig, men vi har ändå så vi klarar oss. Alltid vita jular i Soukolojärvi!^
ImageIkväll har jag griljerat skinkan, en norrbottnisk sådan förstås, sonen har klätt vår lilla innegran, så nu återstår bara att få önska Er alla en fridfull Jul, inga krånglande kor, besvärliga kalvningar, trasiga utgödslingar eller magsjuka må drabba Er! Kram!